Elite workout

Az Elite workout rendszer, az Elite Challenge Training System legalsó szintje. Azért hoztuk létre, hogy az edzést teljesen nulláról kezdők, vagy újrakezdők edzésének biztonságosságát a maximumra növeljük. A program célja, hogy a résztvevők ízületi-és izomrendszerét felkészítse az Elite Challenge Training System nagyobb terhelést jelentő edzéseire.

A kétszer 6 hetes, kurzus alapú edzésrendszerben „újraélesztjük” az elemi mozgásmintákat (guggolás, mászás, kúszás, támasz, függés), az ízületek megfelelő mobilitásának, stabilitásának kialakításán keresztül. A mozgásszegény, illetve ülő életmód okozta mozgásbeszűkülések, tartáshibák javítását, bárki számára végrehajtható, fokozatosan nehezedő gyakorlatok beiktatásával érjük el.

Az első 6 hetes program egyéni mozgásminta-szűréssel kezdődik, melynek során felmérjük minden egyes résztvevő ízületi problémáit, a helyes mozgás kivitelezést gátló gyenge láncszemeket, majd ezek alapján állítjuk össze a heti három, 60 perces edzés közös, mindenki számára fejlesztő hatású gyakorlatait. A második 6 hét során a funkcionális edzéseken használt saját testsúlyos és súlyzós gyakorlatok helyes technikáit oktatjuk, a csoport felkészültségének megfelelő szinten. Célunk, hogy a második 6 hét végére a résztvevők képessé váljanak arra, hogy az ECTS (vagy más funkcionális edzés) edzésrendszerébe belépve elinduljanak az úton, egy hosszabb távon is sérülésmentesen fenntartható magas színvonalú edzettségi állapot elérése felé.

Elite workout